De wind waaide uit Noord, de molen draaide in vreugdetooi

 

 
Zaterdag 11 mei trok Korenmolen Kijkduin een record aantal (ruim 350) bezoekers: Fietsers, wandelaars, dorpsbewoners,  kampeergasten van Buitenduin... Het was een gezellige drukte rond de molen! In de molen konden kinderen handmalen; geholpen door Bauke Hobbs die daar jong en oud uitlag gaf over het maalproces; over het grote koppel maalstenen en het kleine handmaal koppeltje. Het zelf gemalen meel kregen zij in zakjes mee. Regelmatig namen molenaars Louis van der Veer en Tessa Krop groepjes bezoekers mee voor een rondleiding om- en in de molen. Op de luizolder werden presentaties vertoond over de werking van korenmolens, over de molenaars van Kijkduin en over de vroegere industriemolens in de jaren 20 van de vorige eeuw. 

Opvallend veel kinderen kwamen dit jaar op de molen af. Met Doe boekjes en molen-bouwplaten op zak, bezochten zij en hun ouders, opa’s en oma’s ook de tegenoverliggende tuin van Buitenduin. Daar werden zij ontvangen met limonade. Er kon worden gekleurd en ook het koekjes bakken was een groot succes. Bezoekers konden gratis koffie krijgen met molenkoekjes van bakkerij Mol. 

In de tuin schoven steeds meer gasten aan op het terras of het veld tussen molen en boerderij; Troubadour Bert van Baar verzorgde ook dit jaar een vermakelijk muzikaal programma. Toen ook Grootorkest De Toekomst om 12.00 de liedjes kwam begeleiden, had zich voor de molen een spontaan buitentheater gevormd. Jong en oud genoot van dit feestje rond de molen. 

"Het was een samenzijn van jong- en oud Schoorl; Een ontmoetingsplek bij de molen; Ouderwets gezellig; Net een dorpsfestival..." lieten omwonenden weten. 

 

John was jarig en . . . kreeg een zelfgebakken brood
25 februari 2017
Bauke brengt meel naar de bakker . . .
25 februari 2017
. . . weer of geen weer . . .
25 februari 2017
. . .en ook bij goed weer wordt geleverd
oktober 2016
We vierden de 80ste verjaardag van Jan Kleverlaan
op 19 november 2016
Tessa heeft de aandacht van schoolkinderen gevangen
22 september 2016
Investeren in de toekomst
16 februari 2017
De Echte Bakkers Mol en Maarten Bootsma van Pur Sang jureren het brood
4 juni 2016
Molenrestauratie in 2006
16 december 2006